Reistadrittet er tilbake etter flere års fravær. Sist det ble arrangert var i 2019 da det var skikkelig "gjørmevær".

Tilbake etter fire års fravær

Reistadrittet har ikke vært arrangert siden 2019. Nå kommer terrengsykkelrittet tilbake.

Publisert Sist oppdatert

I årene 2020 til 2022 ble Reistadrittet avlyst på grunn av koronapandemien, mens det i fjor var problemer med å få ryddet trassen for blindgjengere i Forsvarets skytefelt på Setermoen som i all hovedsak gjorde at terrengsyklistene måtte la syklene stå. Nå gjøres det et ærlig forsøk på å få syklistene tilbake til startstreken.

– Vi er spent på hvor mange som vil komme etter mange års fravær. Det er lite ritt i det hele tatt på terminlista, så vi er usikre på hvor stor deltakelsen vil bli, sier rittleder Roy Steinar Hansen i Bardu IL sin sykkelgruppe.

På det meste har Reistadrittet samlet rundt 150 deltakere, og rittlederen håper at de kommer godt over 100 startende når rittet skal arrangeres lørdag 29. juni. Påmeldinga til rittet åpnet denne uka.

Rittleder Roy Steinar Hansen i Bardu IL sykkel.

– Skal vi som klubb få litt økonomi i det, bør det være mer enn 100 startende, så mye jobb er det med rittet, sier Hansen.

Årets utgave går ei uke senere på året enn de utgavene de hadde fram til 2019. Årsaken til at det er siste uka i juni nå kommer av sykkelrittet i Målselv som har lagt beslag på helga før.

– Men det er for så vidt helt greit med tanke på snøsmeltinga i skytefeltet, sier Roy Steinar Hansen.

Kravene for å arrangere sykkelritt langs offentlig vei har blitt stadig strengere de senere årene, med gjennomførte sikkerhetskurs som et minstekrav for funksjonærene som skal være i vegkryss. Det har gjort at Bardu IL i år legger om på litt av traseen til årets Reistadritt. Den drøye kilometeren som tidligere er kjørt på E6 sør for Setermoen, blir ikke syklistene å komme inn på.

– Det er ei mindre omlegging, men traseen blir på samme lengde som før, rundt 60 kilometer for den lengste distansen, sier rittleder Roy Steinar Hansen.

Han er klar for å «gjenopplive» alle tidligere ressurspersoner som har vært med i organiseringa og gjennomføringa av sykkelrittet i Bardu.

– Alle er blitt litt eldre siden sist vi arrangerte, sier Roy Steinar Hansen og smiler.

Powered by Labrador CMS